Over ons

Een fleurig familiebedrijf waar de 4e generatie staat te trappelen om het steeltje (stokje) over te nemen.

Van bakfiets naar vrachtwagen, van schuurtje achter het huis naar een modern pand op een bedrijventerrein. De kraam op de markt, is en blijft de kraam op de markt. Wat je leuk vindt (én goed in bent), moet je blijven doen!

De eerste generatie, Gerrit de Gier, is begonnen met het venten van bloemen en tuinzaden met een bakfiets. Hierna kwam er een kiosk bij in de Hoofdstraat in Hoogeveen, waar oma haar bloemen en planten verkocht. De bloemenverkoop begon pas echt op stoom te komen toen Jans de Gier voor zichzelf begon op de markt. De bloemenwinkel die werd gestart aan de Schutsstraat is later verkocht wegens Jans’ passie voor bloemen verkopen op de markt. Oma stond nog steeds in haar kiosk in de Hoofdstraat. Nadat oma enkele jaren was gestopt, besloot Jans opnieuw een eigen kiosk in Hoogeveen te bouwen, die later door de gemeente is teruggekocht. Dit had mede te maken doordat Jans op veel te jonge leeftijd is overleden. Maar de markt bleef. De vrouw van Jans, Geertje, is samen met haar zoon Rolf doorgegaan met de bloemenverkoop op de markt. Dit waren toen ook al de markten in Hoogeveen en Emmen. Sinds 2015 staan we ook in Meppel op de markt.

Jans de Gier handelde niet alleen op de markt, maar leverde ook bloemen aan handel en winkeliers. Dit steeltje is door Rolf overgenomen en uitgebreid. In het voorjaar van 2002 besloot Rolf om met een groot deel van de levering aan derden te stoppen. Op deze manier kon Rolf zich meer focussen op kwaliteit en passie op de markt onder het motto: “Doen waar je goed in bent en je goed bij voelt”.

Omdat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan, is na de vraag van een lokale supermarkteigenaar besloten om hier ook bloemen te gaan verkopen. Dit ging zo voortvarend dat andere supermarkten ook graag onze bloemen wilden verkopen, waardoor er werd uitgebreid naar meerdere verkooppunten. Ondertussen verkochten we al jaren bloemen bij tankstations. Enkele jaren geleden zijn we gestopt met de bloemenverkoop bij supermarkten om de missie ‘markt’ niet uit het oog te verliezen en hier kwaliteit te kunnen blijven bieden. Overigens verkopen we nog steeds bloemen bij tankstation Klok in Hoogeveen, wat perfect aansluit bij onze activiteiten.

De Gier Bloemen levert ook bloemen aan derden, die buiten ons eigen gebied bloemen verkopen. Dit om grotere partijen te kunnen inkopen, waardoor we onze klanten kunnen verzekeren van een lage prijs voor hoge kwaliteit.